Juichmachine 21 PLM is mijn eerste machine. Het werd in mijn ogen weleens tijd voor wat vrolijkheid en optimisme. Een lach op het gezicht. Een lichtpuntje in deze droefenis. Wat begon als een simpel machientje mondde uiteindelijk uit in een tamelijk inventief stukje techniek. Het gaat er mij altijd om om een systeem te vinden om een bloem te laten bewegen. Een bloem als symbool van vreugde, van schoonheid, van gewoon iemand eens een bloemetje geven. Zomaar. En hier is er dan een machientje voor. Als iets heel unieks en steeds maar weer verrassend. Geef een slinger aan het machientje en de bloemen schieten als bij toverslag omhoog en weer omlaag. Het is knap als je hierbij geen lach om de lippen krijgt. Elke keer weer opnieuw...

Juichmachine, ontwerp met reg.nr. 21PLM1811-1.


 

IMG_20211119_162132_377.jpg

ontwerp

20211128_152231.jpg

...een kleine machine met maar één bloem die de hoogte in wordt geworpen. Het bewijs dat je ook met het minste tevreden kunt zijn. Hoe mooi is het dat er een complete machine nodig is voor die ene bloem. De machine vindt binnenkort een thuis in Spanje, het land van zon, zee en ontspanning. En wanneer het dan tóch even tegenzit, kun je een draai aan de zwengel geven en dan gaat het direct alweer een stuk beter. Zeker weten!

Reg.nr. 21PLJJ2811-2.

21PLPNK2911-3.jpg

...en toen was het hoog tijd om eens met meerdere bloemen aan de slag te gaan. Als een soort familiepakket. Onder het motto : hoe meer bloemen hoe meer vreugde. Het is wel een gek ding geworden, hoor. Met al die roze bloemen keurig op een rijtje. Het wordt nu wel meer duidelijk dat het net een krukas van een automotor is. Een 5-cilinder bloemen-motor. 5x keer meer plezier, 5x keer vreugde voor 5 mensen. Een heel gezin, dus. Of een groep vrienden of vriendinnen. Met ieder zijn eigen bloem.

reg.nr. 21 PLPNK2911-3.